Мокри коловози, опрез због честих одрона :: Semberija INFO ::

 

Мокри коловози, опрез због честих одрона


Извор: Бихамк (Д.П.)

У већем дијелу Босне и Херцеговине јутрос се саобраћа по мокром и мјестимично клизавом коловозу.

Магла смањује видљивост на путним правцима: Рипач-Врточе, Гламоч-Млиниште, на дионици од Сарајева до Тарчина, као и на путевима на подручју: Чапљине, Босанског Грахова, Жепча, Маглаја, Добоја, Кладња, Калесије, Сребреника и Градишке.

Овако вријеме погодује учесталим одронима камења на коловоз. Фреквенција возила је слабијег интензитета, али током дана, а посебно у вечерњим сатима, очекујемо појачан интензитет саобраћаја.

Апелујемо на возаче да возе максимално опрезно и да обавезно држе одстојање између возила. Молимо и остале учеснике у саобраћају да поштују све саобраћајне прописе.

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови на улазу у Неум (Столац-Неум) због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на постојећу обилазницу (Дубровачка улица).

Санациони радови изводе се и на магистралним путевима: Груде-Витина, Чевљановићи-Нишићи и Рача-Бијељина, а на мјестима извођења радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због извођења радова на санацији магистралног пута Босанска Градишка-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице-Нова Топола измијењен је режим у саобраћању.

На граничним прелазима промет путничких возила протиче уз краћа задржавања.