“Неко је подметнуо нож у ранац” Шта се дешавало јуче у „Рибникару“, огласили се и родитељи дјечака :: Semberija INFO ::

 

“Неко је подметнуо нож у ранац” Шта се дешавало јуче у „Рибникару“, огласили се и родитељи дјечака


Foto: Tanjug
У истом дану у којем су родитељи убијене Софије Негић свједочили у парничном поступку који се води против родитеља дјечака убице, а по пријави 27 чланова породица убијених 3. маја, одјекнула је вијест да је у тој истој Основној школи ”Рибникар” у ранцу једног осмака нађен нож.
 
Инцидент је, на срећу, прошао без посљедица, али су остала питања. Шта се тачно догодило? Шта су рекли родитељи тог дјечака? И, што је најважније, шта ће даље бити предузето?
 
Како је изгледао јучерашњи дан, корак по корак.
 
– Након трећег часа, један осмак обавијестио је директора школе да сумња да други ученик истог разреда има нож у ранцу. Отишали су до учионице и затекли ранац у последњој клупи. Школски полицајац је установио да је у ранцу нож. Ученик чији је то ранац је за то вријеме био у дворишту, на великом одмору, и позван је код директора на разговор – наводи добро обавијештен извор.
 
Разговору је, према сазнањима, присуствовала и психолошкиња, а осмак је тврдио да то није његов нож и да га није понио од куће.

– То је и поновио у присуству родитеља и полиције. Рекао је и да ранац уопште није оставио на тој клупи прије него што је изашао на одмор, то јест да ранац није затечен на истом мјесту – наводи извор.
 
Занимљиво је да то није био први пут да се у школи чују оптужбе о ножу и да су у причи поменута иста двојица ученика. Психолошкиња је раније већ разговарала са овом двојицом ученика и са њиховим родитељима јер је и раније први дјечак пријављивао своје сумње да је други у школу доносио нож, пише Блиц.
 
– Мајка другог ученика је рекла да од те ситуације сваки дан прије школе прегледа ранац свом дјетету. Његов отац је чак јавно изразио вјеровање да је неко подметнуо нож у ранац његовог сина. Као могући мотив подметања је навео чињеницу да је радио као форензичар телефона у случају масовног убиства у истој школи у мају прошле године – каже извор.

Остаје питање – шта и како даље?
 
Извор наводи да је неопходно да се добије извештај полиције, с обзиром на околности догађаја и да родитељи другог дечака вјерују и тврде да му је нож подметнут.
 
– Ученици ће у понедељак још једном дати изјаве у присуству полиције – каже извор.
 
Школски полицајац ОШ “Владислав Рибникар” пронашао је нож у ранцу једног од ученика.
 
У школи није било никаквих инцидента и дјечак који је имао нож код себе је одведен у полицијску станицу. Ову информацију је за потврдио и један од родитеља дјеце која иду у ОШ “Владислав Рибникар”.

(Српска Инфо)