Енглеска протјерује мобилне телефоне из школа :: Semberija INFO ::

 

Енглеска протјерује мобилне телефоне из школа


FOTO: Pixabay
Енглески министри потврдили да планирају да забране коришћење мобилних телефона у школама.

Већ су објављене смјернице за директоре, а како наводи "Гуардиан", у њима се наводи да школе могу на различите начине да спроведу ту забрану, што укључује опције од тога да ученици мобилне остављају код куће, до тога да их држе у ормарићима или да им остану угашени.

Британски лист још наводи да су истраживања показала да 97 одсто 12-годишњака има паметни телефон, с управо ти телефони одвраћају пажњу ученика, а због толике раширености дјеца која их немају могу бити извргнута ругању, што ствара притисак на родитеље, преноси Индеx.

Министар образовања Џилијан Киган рекао је да су шоле мјесто гдје дјеца уче, а мобилни им само одвраћају пажњу. 

"Дајемо учитељима алат којим могу да побољшају понашање ученика, што ће им олакшати подучавање", додао је Киган.

У смјерницама за наставнике објашњено је да би правила о мобилним телефонима требало јасно представити ученицима, као и разлоге зашто се уводе.

Такође се додаје и да ученици не би требало да виђају наставнике са тим истим телефонима, осим ако су им потребни за рад.

Међутим, Џиоф Бартон, генерални секретар Удружења директора школа и факултета, рекао је да је количина времена које нека дјеца проводе на мобилним телефонима забрињавајућа, али да су ове смјернице свеједно "непостојеће рјешење за непостојећи проблем", преноси Б92.

Додао је да је већи проблем што дјеца толико времена на телефонима проводе ван школе.

Иначе, већина школа већ је прешла на то да је дјеци допуштено да се мобилни телефони користе само на одмору или током за то предвиђених активности.

(Б92)