Путин открио зашто специјална операција није покренута раније :: Semberija INFO ::

 

Путин открио зашто специјална операција није покренута раније


Извор: Спутњик / РТРС

Русија је рачунала на поштење својих партнера, рекао је руски предсједник Владимир Путин одговарајући на питање зашто специјална војна операција није почела раније.

- Пошто смо рачунали на поштење наших партнера, надали смо се да ће споразуме који су постигнути у Минску, Минске споразуме, на крају сви реализовати. Право стање ствари смо сазнали тек касније, када су бивши канцелар Немачке и бивши председник Француске казали да нису ни намеравали да испуне ове споразуме - рекао је Путин у интервјуу Русији 24.

Говорећи о преговорима, он је истакао да би борбе у Украјини престале пре годину и по да није било става Запада, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

- У Истанбулу су договорили параметре овог могућег мировног споразума. Господин (Давид) Арахамија (Украјина) је добро рекао: да није било става Запада, коју је изнео бивши премијер (Велике Британије Борис) Џонсон, рат би стао пре годину и по. Али нису хтели. Не знам, ако желе данас, изволите. Рекао сам, спремни смо за дијалог - рекао је Путин.