Руске власти објавиле узрок смрти Наваљног :: Semberija INFO ::

 

Руске власти објавиле узрок смрти Наваљног


Foto: Tanjug/AP
Алексеј Наваљни преминуо је од "синдрома изненадне смрти" након што се срушио у петак, наводно су руски истражитељи рекли мајци опозиционог лидера када је дошла у затворску колонију ИК-3 Поларни вук.

Људмила Навалнаја је виђена данас како путује у колонију на сјеверу Русије, гдје јој је речено да је њен син умро након што се вратио из шетње у петак у 14.17 сати по локалном времену. Наваљнијеви савезници кажу да им је ускраćена прилика да виде тијело, које ćе остати код власти док се истрага не заврши преноси "Даилy Маил".

Адвокату Наваљног, који је са мајком Наваљног стигао у град Салехард, из затвора су наводно рекли да се тијело налази у мртвачници. Контакт у мртвачници је касније негирао да је тијело тамо, што је отворило још више питања око смрти руског опозиционара.

"Очигледно је да убице желе да прикрију трагове и стога не предају Алексејево тијело, веć га крију чак и од његове мајке", навео је његов тим у објави на "Телеграму".

Шокантна смрт најжешćег Путиновог критичара изазвала је талас протеста широм Русије, због чега је десетине људи ухапшено од стране руске полиције, преноси "Телеграф".

(Телеграф)