Славна црногорска глумица преминула у Мексику :: Semberija INFO ::

 

Славна црногорска глумица преминула у Мексику


Позната глумица црногорског поријекла, Александра Аћимовић, познатија као Саша Монтенегро, преминула је у 78. години.

Како се наводи, посљедица њене смрти је мождани удар који је доживела.

Информацију је потврдило мексичко Национално удружење глумаца на свом Фацебоок налогу.

Црногорка је рођена у Барију, у Италији, а њена породица је емигрирала из Републике Југославије у Аргентину. Саша је одлучила да се опроба у Мексику где је имала успјешну умјетничку каријеру и постала позната глумица.

Ову Црногорку красила је невјероватна љепота, која јој је донијела и занимљиве пословне понуде. Све то у комбинацији са харизмом омогућили су јој да постане једна од својевремено најпопуларнијих, али и најљепших мексичких глумица.

Каријеру је започела као модел, а онда је упловила и у свијет мексичких сапуница, те доживјела вртоглаву славу.
Ипак, њен љубавни живот био је најзанимљивији јавности. Растом популарности у Мексику, за њено име се почело чути и у цијелом свијету. Оваква слава омогућила јој је да буде у контакту са најмоћнијим људима тога времена. У јеку своје славе упознала је Хосеа Лопеза Портиља, предсједника Мексичке Републике од 1976. до 1982. године, а тај сусрет умногоме мијења њену судбину.

Имала је буран љубавни живот, а врло брзо послије упознавања Хосеа Лопеза, отпочиње романсу са њим. Како је годинама већ био ожењен, њихова романса је одјекнула у јавности и изазвала скандал невиђених размјера. Ова љубав је дословно подијелила земљу, док су их једну у потпуности подржавали, други су их најстрашније осуђивали.

Убрзо су добили двоје дјеце - кћерку Набилу и сина Александра. Али, везу су озваничи браком тек 1995. године, након што је преминула Кармен, супруга предсједника. Та чињеница је изазвали још више гнева у мексичкој јавности, а конзтроверзе о Саши су постајале све бројније.

Ова љепотица, поријеклом из Црне Горе, више није могла да издржи огроман притисак са свих страна и повукла те се скроз повукла из медија и глуме и бринула о породици и дјеци. Љубав са Портиљом је доживјела крах почетко 2000-их, а разлог развода није познат. Међутим, бракоразводна парница никада није окончана, јер је Хосе изненада преминуо у фебруару 2004. године усљед срчаних проблема.

Глумица је након тога задржала право на економске бенефиције које јој је закон додијелио као легитимној удовици политичара. Послије смрти супруга, поново се упустила у шоубизнис, учествовала је у разним пројектима, чак се вратила и на филмско платном улогом у "Крају тишине".

Посљедњи интервју је дала 2018. године у којем се истакла да жели да се посвети дјеци и другим пословима и од тада се више није појављивала нигдје у јавности.

(Курир)