ПАРТИЈА ДЕМОКРАТСКОГ ПРОГРЕСА ДАНАС ПРОСЛАВЉА КРСНУ СЛАВУ СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА :: Semberija INFO ::

 

ПАРТИЈА ДЕМОКРАТСКОГ ПРОГРЕСА ДАНАС ПРОСЛАВЉА КРСНУ СЛАВУ СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА


Партија демократског прогреса данас прославља крсну славу, Света три јерарха. Тим поводом предсједник ПДП, Бранислав Бореновић, рекао је да управо овај празник на симоличан начин показује слогу, јединство и заједништво.
 
- То је порука коју Света три јерарха, Василије Велики, Григорије Богослов и Јован Златоусти, шаљу вјерном народу. Иако сваки од три свеца имају свој дан, успостављен је и заједнички, након што су се епископу евхаитски Јовану у сну јавила три светитеља ријечима да су једно у Бога, да међу њима нема нити првога, нити другога. И политички можемо и треба да будемо заједно, а опозиција на све изазове треба дати јединствен одговор – поручио је Бореновић.
 
Каже да је ПДП спреман да увијек отворено разговара и унутар својих редова, као и са другим политички блиским странкама.
 
- Слобода мишљења, слобода говора и ставова је вриједносни систем ПДП. Више идеја даће боље резултате. Данашње окупљање поводом наше крсне славе шаље врло важну поруку грађанима Републике Српске да заједничким снагама, у слози и међусобном уважавању можемо пребродити све предстојеће изазове – истакао је Бореновић.
 
Поред Бореновића, обиљежавању крсне славе присуствовали су почасни предсједник Младен Иванић, потпредсједници Драшко Станивуковић, Игор Црнадак, Милко Грмуша, Мира Пекић, предсједник Главног одбора Синиша Голић, генерални секретар Ненад Вуковић, посланици ПДП у НСРС, чланови Предсједништва ПДП, изасланик предсједника СДС, народни посланик Милан Петровић, те други чланови и гости Партије демократског прогреса.

​Информативна служба ПДП