Бајденов изборни штаб отворио налог на ТикТоку :: Semberija INFO ::

 

Бајденов изборни штаб отворио налог на ТикТоку


Foto: Tanjug/AP
Изборни штаб америчког предсједника Џозефа Бајдена отворио је налог на апликацији ТикТок како би се приближио млађим гласачима, уочи предсједничких избора заказаних за новембар.

Покретање кампање на ТикТоку представља значајан корак, с обзиром на сумње које у Вашингтону постоје када је ријеч о овој апликацији, која је у власништву кинеског технолошког гиганта Бајт Данс, наводи Ројтерс.

Поједини амерички конгресмени дуго су тражили да та апликација буде забрањена због бојазни да би кинеска влада могла да искористи податке корисника или да утиче на садржај који гледаоци могу да виде на апликацији.

Менаџмент ТикТока је остао при ставу да неће дијелити податке америчких корисника са кинеском владом и предузео је значајне мјере да заштити приватност својих корисника.

Видео снимак који је на ТикТоку објавио изборни штаб Бајден-Харис приказује Бајдена како одговара на кратка питања, међу којима су била и питања да ли ће у финалу НФЛ лиге навијати за Канзас сити или Сан Франциско.

Бајден се нашалио да би био у проблему код супруге да није рекао да навија за Филаделфија иглсе, додајући да ће да гледа утакмицу, која се завршила рано јутрос (25:22 за Канзас)

(Танјуг)