Нетанјаху уочи копненог напада на Рафу: Побједа је на дохват руке :: Semberija INFO ::

 

Нетанјаху уочи копненог напада на Рафу: Побједа је на дохват руке


Узвор: Танјуг / Глас Српске

ТЕЛ АВИВ - Израелски премијер Бењамин Нетанјаху изјавио је, пред копнени напад Израела на град Рафа на југу Газе, да је “побједа на дохват руке”.

-Урадићемо то. Побиједићемо преостале терористичке батаљоне Хамаса у Рафи, којиа је посљедњи бастион, али то ћемо учинити - рекао је Нетанјаху у интервјуу за Еј-Би-Си њуз.

Додао је да ће израелска војска учинити све да цивилном становништву омогући безбједан пролаз како би могло да напусти то подручје.

На питање куда Палестинци треба да иду, Нетанјаху је одговорио да “разрађују детаљан план”.

Нетанјаху је одбацио позиве Израелу да не улази у Рафу.

-Они који кажу да ни под којим околностима не треба да уђемо у Рафу, у суштини нам говоре да изгубимо рат - рекао је Нетанјаху.

Он није изнио детаље нити вријеме копненог напада на Рафу, најјужнији дио Појаса Газе, који се граничи са Египтом.

Нетанјаху је у петак рекао да је наредио израелским одбрамбеним снагама да планирају евакуацију стотина хиљада људи из Рафе, уочи копнене инвазије.

УН и друге хуманитарне организације изразиле су забринутост због цивила у Рафи, који је израелска војска раније означила као сигурну зону.

САД су рекле да неће подржати Израел да пошаље војску у Рафу, ако Израел не размотри утицај операције на око 1,4 милиона људи који су избјегли у ту област.