Због погрешног паркирања санкционисано 278 возача :: Semberija INFO ::

 

Због погрешног паркирања санкционисано 278 возача


Foto: MUP KS
- Током јануара 2024. године полицијски службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево издали су 278 прекршајних налога возачима који су возила непрописно паркирали на мјеста предвиђена за особе са инвалидитетом, а из истог разлога, 17 возила је премјештено специјалним возилом „паук“.

Највише прекршајних налога, њих 109, у протеклом мјесецу је издато на подручју општине Нови Град, док је са подручја општине Стари Град специјалним возом „паук“ премјештено 14 возила, што је више од 80 одсто од укупно премјештених возила.

Због почињених прекршаја из члана 73. став 1. тачке 12. ЗООБС-а на путевима у БиХ у прошлој години полицијски службеници Управе полиције су издали 2.822 прекршајна налога.

„Грађане подсјећамо да је од 8. јула 2023. године за бесправно паркирање на мјесту резервисаном за особе с инвалидитетом прописана новчана казна у износу од 200,00 КМ, у складу Законом о допунама Закона о основама сигурности на путевима у Босни и Херцеговини. Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево и у наредном периоду наставља активно провођење појачаног надзора и контроле знака приступачности, односно паркирања на паркиралишним мјестима означеним за особе с инвалидитетом“, саопштено је из МУП-а.