Радарски систем '' Redflex traffic systems fty – Dual '' евидентирао 1547 прекорачења брзине :: Semberija INFO ::

 

Радарски систем '' Redflex traffic systems fty – Dual '' евидентирао 1547 прекорачења брзине


Redflex traffic systems fty – Dual
У периоду од 02.  до 31. октобра  2019. године радарски систем ''Redflex traffic systems fty – Dual'' евидентирао  1547  прекорачења брзине  на путевима који су  у надлежности Полицијске управе Бијељина.
 
С обзиром да временски услови омогућавају развијање већих брзина, а неприлагођена, непрописна и небезбједна брзина главни  је узрок саобраћајних незгода са последицама по лице. Овом приликом апелујемо на све возаче да поштују ограничење брзине кретања.
 
Напоменули би, да су санкције за прекорачење брзине кретања по Закону о измјенама и допунама ЗООБС-а знатно повећане, па је тако за прекорачење брзине кретања преко 20km/h од дозвољене брзине кретања поред прописане новчане казне и казнених поена, предвиђена  и заштитна мјера забране управљања моторним возилом.
 
У циљу  повољног стања саобраћаја  Полицијска управа Бијељина поред наведеног радарског система укључиће и све расположиве уређаје са циљем евидентирања и санкционисања прекршаја, а све у сврху смањења учешћа удјела брзине у узроцима саобраћајних незгода.
           
Успори, не жури! Чувај свој живот да би сачувао туђи.
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА Александра  Марић