Нови детаљи злочина у Тузли: Полицајац пуцао из службеног пиштоља :: Semberija INFO ::

 

Нови детаљи злочина у Тузли: Полицајац пуцао из службеног пиштоља


Фото - Агенције

Извор: Глас Српске / Небојша Томашевић

ТУЗЛА - Полицајац Елвис Ћустендил (51) из Тузле Амру Кахримановић (52) усмртио је навјероватније из службеног пиштоља и на њу је циљано пуцао, потврђено је "Гласу Српске" у Тужилаштву Тузланског кантона.

- Жена није била случајна жртва већ је  Ћустендил циљано на њу пуцао. У то вријеме није био на службеној дужности. Све информације говоре да је пуцао из службеног оружја, али то не можемо да потврдимо док не добијемо извјештај - рекао је портпарол тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић.

Појаснио је да је осумњичени ухапшен убрзо након злочина те рекао да се за сада не може говорити о мотиву овог убиства.

- У току је прикупљање доказа, саслушање свједока и очевидаца како би се утврдили сви детаљи овог случаја. Истакао је да ће на основу прикупљених доказа бити одлучено  да ли ће случај бити оквалификован као убиство на подмукао начин, или убиство  при безобзирном насилничком понашању или убиство из мржње – рекао је Арнаутовић.

Нагласио је да квалификацију дјела утврђује тужилац и да се мора сачекати достављање извјештаја да би имало више информација.

Ћустендил је Кахримановићеву убио синоћ у једном локалу у тржном центу у Тузли  у који је  дошао с пријатељима с којима је пио.

Како преносе медији у ФБиХ сат прије убиства десио се инцидент у локалу, због чега је  Ћустендил позвао полицију јер је један од његових "колега" с којима је сједио нарушавао јавни ред и мир. Убрзо потом је стигла патрола и тог мушкарца извела из локала, а Ћустендил је ту наставио да пије.

Како је полиција интервенисала у локалу, радница је позвала Кахримановићеву да дође на посао, што је она и учинила након чега је дошло до размирица са Ћустендилом. Кахримановић је, како су навели очевици, пише „Аваз“ захтијевала од гостију да напусте локал, тражећи да плате шта су попили и да иду, али је Ћустендил, који је био чести гост овог локала и долазио ту због Кахримановић, то одбио. Након тога,  дошло је до препирке  између несретне жене и полицајца, због чега је Ћустендил  извадио пиштољ и испалио више метака у несретну жену. Бруталном убиству свједочили су остали гости и радница локала.

Када је видио шта је урадио, побјегао из тржног центра, а полиција је у рекордном времену успјела да га лоцира и ухапси испред зграде у којој живи.

Према неким незваничним информација које су пренијели медији у ФБиХ Ћустендил и убијена су били у некој врсти односа. Он је мјесецима долазио у локал због Кахримановић, што су потврдили бројни свједоци.

Ћустендил је радио као полицијски инспектор и наводно је био пред пензију.

Он је наводно, како преносе медији, раније  имао психичких проблема, те се често свађао с колегама, а  привођен је на отријежњење због алкохола.

Бројни пријатељи и познаници се на друштвеним мрежама опраштају од убијене Амре.

- Тако добра тако фина особа, моја шефице драга не могу да вјерујем шта се десило. Увијек си била ту уз мене, савјетовала ме као своје дијете и увијек си ту кад зашкрипи. Провеле смо неко вријеме заједно и баш смо се слагале. Остаћеш ми у лијепом сјећању. Туга превелика... Немам ријечи за ово зло у којем живимо, јако сам тужна и потресена, још једна дивна жена оде -написала је познаница убијене на једној од друштвених мрежа.