Новинар Вечерњих новости и даље мора да тјера правду - Један полицајац га тукао, други вријеђао и гурао :: Semberija INFO ::

 

Новинар Вечерњих новости и даље мора да тјера правду - Један полицајац га тукао, други вријеђао и гурао


Сутра (петак) у Основном суду у Лозници биће изречена пресуда у предмету у ком је за угрожавање сигурности и увреду новинару „Новости“ Владимиру Митрићу, оптужен Д.Ф. београдски полицајац у пензији, родом из лозничког краја. 
 
Суђење је завршено јуче (сриједа) завршним ријечима тужилаштва, одбране, оптуженог и оштећеног. 
 
Д.Ф. је ОЈТ Лозница оптужило, по службеној дужности, за угрожавање сигурности, а Митрић је приватно поднио тужбу за увреду.Бивши полицајац је, током суђења, признао да је увриједио Митрића, што је потврдио и његов бранилац.Суд је прихватио да се у списе уврсти и пресуда којом је, због наношења тешких тјелесних повреда нашем колеги 12. септембра 2005. године, осуђен колега Д.Ф. -бивши полицајац ПС Нови Београд Љ.Т. који је, такође, родом из лозничког краја! 
 
Јавни тужилац је тражио да Д.Ф. буде осуђен, али и да му се изрекну и мјере безбједности по којима не би смио да приђе Митрићу на прописаној раздаљини.Тужилац је тражио да мјера траје, најдуже колико закон дозвољава, што је 
три године.На предлог ОЈТ, судија за предходни поступак је, одмах после немилог догађаја, донио рјешење о ступању на снагу тих мјера, које подразумевају редовно јављање полицији у Београду или Лозници. 
 
Митрић је, у завршним ријечима, рекао да је оптужени образован, стручан и каријерни београдски полицајац, који је радио и на обезбјеђењу Народне скупштине Републике Србије, као и човјек који се дружи са умним, утицајним и образованим људима, посебно из правне струке.То, како је навео, указује да је дубоко свјестан шта значи оно што је рекао због чега је оптужен. 
 
Полицајац који је обезбјеђивао Митрића рекао је на суду, као и новинар „Новости“ да му је, јавно и исувише гласно оптужени рекао да ће „како поуздано зна, онај који га је премлатио, поново га премлатити“, мислећи на оно што је учинио његов колега прије више од 18 година, на начин који је, по батињању и свему осталом, био скоро сличан атаку на Милана Пантића. 
 
-Као што сам небројено пута рекао, ствари се, нажалост, враћају на почетак, само је разлика што су сада полиција ОЈТ и суд реаговали ефикасно, часно и професионално, о чему у вријеме напада од прије 18 година нисам могао ни да сањам -каже Митрић. Тада је тужилац, умјесто да води истрагу, рекао двојици полицајаца који су дошли да се договоре о препознавању нападача, рекао за мене : -Што није погинуо!И лознички суд га је, тада, осудио само на шест мјесеци, ваљда довољно да се врати у полицијску униформу.