Младићи из БиХ ухапшени у Хрватској због кријумчарења миграната :: Semberija INFO ::

 

Младићи из БиХ ухапшени у Хрватској због кријумчарења миграната


Foto: Pexels/Kindel Media
Хрватска полиција на подручју Карловца ухапсила је четворицу кријумчара миграната, међу којима двојицу држављана БиХ, од којих је један пробио рампу на граничном прелазу, док је други тај прелаз прошао без заустављања, због чега је службеница скочила у страну како би избјегла налет возила.

Кријумчаре су у ноћи између петка и суботе ухапсили полицајци који на подручју карловачке полиције раде на пословима сузбијања кријумчарења миграната и спречавања незаконитих миграција, саопштила је данас полиција.

Држављанин БиХ (26) осумњичен је да је у ноћим сатима у суботу, возећи се из БиХ према Хрватској теретним возилом без регистарских ознака пробио рампу на граничном прелазу, те побјегао према унутрашњости, али је заустављен на подручју Слуња.

Убрзо након тога је 19-годишњи држављанин БиХ комби возилом без заустављања на граничном прелазу ушао у Хрватску, преноси Срна.

Том приликом је полицијска службеница скоком у страну избјегла налет возила. Возило су полицајци зауставили на подручју општине Цетинград, а возач је покушао да побјегне, али је убрзо ухваћен, навели су из полиције.

У петак, 2. фебруара, увече на подручју општине Раковица заустављен је и комби словачких таблица којим је управљао 19-годишњи држављанин Србије, док је на подручју Карловца заустављен комби аустријских таблица који је возио 19-годишњи држављанин Белгије.

Обојица су у возилу превозила стране држављане који су незаконито ушли у Хрватску, истакли су из полиције.
Осумњичени су предати притворском надзорнику и против њих су поднесене кривичне пријаве јер су из користољубља превозили стране држављане.

Против 26-годишњака из БиХ поднесена је кривична пријава и због оштећења туђе ствари и кршења саобраћајних правила, а против 19-годишњака због употребе силе према службеном лицу.

Сви превожени страни држављани изразили су намјеру за подношење захтјева за међународном заштитом, додаје се у саопштењу.

(Независне)