Кремљ: ЕУ прави непријатеља од Русије како би оправдала трошење милијарди долара за Кијев :: Semberija INFO ::

 

Кремљ: ЕУ прави непријатеља од Русије како би оправдала трошење милијарди долара за Кијев


Фото - РТРС

Извор: Спутњик / РТРС

​Европске земље пумпају јавно мњење саопштењима о могућем рату са Русијом јер морају да наставе да праве слику непријатеља, изјавио је секретар за штампу руског предсједника Дмитриј Песков.

- Морају да наставе да вајају непријатеља, да то раде текстурно, истакнуто, како би оправдали повећање трошкова - рекао је Песков телевизији Русија 1.

Како је примјетио представник Кремља, 50 милијарди евра издвојених Кијеву – "с једне стране, за ЕУ ​​то није озбиљна сума, али је, с друге стране, значајна у контексту кризних појава које се манифестују у економијама земаља Европске уније".

Он је подјетио да је њемачка мотор Европе.

- Читави сектори њемачке привреде губе своју атрактивност и конкурентност. И, наравно, у свијетлу тога, најбоље је скренути пажњу стварањем неке врсте непријатеља и одржавањем ове слике. И за то, по њиховом схватању, вјероватно нема бољег од нас - закључио је Песков.

Лидери 27 земаља ЕУ су 1. фебруара на самиту у белгијској престоници одлучили да из буџета заједнице издвоје 50 милијарди евра за финансијску подршку Украјини током четири године.