Додик: Наступ О'Брајена у Сарајеву демонстрација бахaтости и одсуства идеја :: Semberija INFO ::

 

Додик: Наступ О'Брајена у Сарајеву демонстрација бахaтости и одсуства идеја


Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Извор: РТРС

Наступ О'Брајена у Сарајеву демонстрација је бахaтости и одсуства идеја, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Док су му пуна уста суверенитета БиХ, подржава самозванца који је директна негација суверености. Како је моћна Америка дошла на ове гране? Свијет је у вртлогу сукоба, ври на сваком дијелу планете, а државни секретар САД  бави се БХ гасом, његов помоћник Сабијом, амбасадор респираторима и пословницима о раду. Поред њих, Рамо Исак дjелује као дипломатски гигант. Ово ни Надреалисти нису могли да замисле - написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик истиче да О'Брајен говори о пријатељству према народима у БиХ, а третира те исте народе као дивље хорде из каменог доба којима ће он донијети ватру.

- Свака америчка администрација била је посвећена стању и односима у БиХ, али је само ова очигледно заинтересована да то стање погорша и поремети односе. Некадашњи амбасадор САД у БиХ Томас Милер је говорио: "Бољи је и најлошији договор домаћих политичара, јер је договор, него наметање". Данас нам долазе дипломате које настоје да такве договоре сруше, које их негирају и омаловажавају - поручио је Додик.

Додик наглашава да договор који је постигнут има за циљ да грађани у БиХ буду задовољни, да им буде боље, да кренемо путем чланства у ЕУ, а не да њим буде задовољан О'Брајен.

- Дејтонски споразум је велики успјех тадашње администрације САД. Република Српска води политику поштовања Дејтонског споразума. Парадоксално је да ми бранимо амерички успјех од америчких дипломата. Имам суверену одлуку грађана Републике Српске на ИЗБОРИМА да будем предсједник. И заклео сам се да ћу поштовати Устав и законе. Своје срце, ријеч и живот даћу само свом народу и Републици Српској. Ту сам да поштујем њихову вољу, да се договарам с представницима друга два народа, поштујући њихове интересе. Ту сам да Република Српска буде партнер свима, али поданик никоме - рекао је Додик.