Замјеник градоначелника пуштен из полиције након два сата :: Semberija INFO ::

 

Замјеник градоначелника пуштен из полиције након два сата


Foto: Pixnio
Замјеник сплитског градоначелника Бојан Ивошевић након пуна два сата од довођења, изашао је из зграде Друге полицијске управе на Бачвицама након што је у Глагољашкој улици на Грипама дошло до вербалног сукоба с Игором Краљевићем који је са машинама кренуо чистити парцелу на којој се налази фамозни бор заштићен ГУП-ом.

У полицију су, осим Ивошевића, доведени и Краљевић и Мелита Мрсић који су сви као свједоци дали изјаве, а тамо су завршили због сумње на почињење прекршаја против јавног реда и мира.

"Вјерујем да ће Друга полицијска станица и начелик Балов поступити исто као и прије мјесец дана према мени и подигнути пријаву за вријеђање службене особе. Све супротно показаће да није исти аршин кога се вријеђа, односно да се мијења праг толеранције. Господин Краљевић ме, да цитирам, назвао ретардираним потпуно свјестан да сам замјеник градоначелника који га упозорава да је стабло заштићено било на јавној или приватној површини", рекао је Ивошевић.

На питање новинара "Слободне Далмације" зашто је заправо замјеник градоначелника данас дошао у Глагољашку улицу, казао је како је дошао на темељу пријаве грађана да ће радници компаније Бешлић срушити стабло.
"Спомињали су да ће га уклонити. Вербално и врло јасно су то артикулисали" наводи Ивошевић.

Упитан је и што би се догодило да је инвеститор заправо испилао стабло које је заштићено ГУП-ом.

"ГУП заправо не даје много овласти и да су га испилали. То и јесте хрватски проблем, не смије се законом нешто, а нема санкција" казао је Ивошевић и додао како је Град Сплит поднио казнене пријаве против пустошења шуме и девастације културног добра још у новембру.

Упозорио је како у овом случају морају реаговати конзерватори и конезрваторска инспекција.

"Ово није градилиште, овдје се раде археолошка истраживања која не смију бити 'разлог' да се уклони и ово посљедње заштићено стабло, а да онда они то не прогласе и заштићеним јер тиме би омогућили градњу гдје није инвеститор могао градити, што је већ озбиљније дјело" упозорава замјеник.

На крају је упитан и је ли инвеститор имао дозволу конзерватора за данашње радове.

"Тамо је за археолошка ископавања и чишћење те постављање ограде компаније Неир, а не компаније Бешлић. Зашто Неир није на терену него нека друга јесте зато јер себи неке компаније не дозвољавају илегалне радње" закључио је Ивошевић којег је пред полицијом покупио сам градоначелник Ивица Пуљак.

Ивошевић је замолио да се не пита ништа доведени комшија, јер је још поприлично под утиском данашњих догађања, као и њена породица, док се Краљевић није могао ухватити за изјаву јер се вратио у полицијску станицу кад је угледао новинаре, преноси "Јутарњи".
 
(Независне)