Какво нас вријеме очекује до краја јануара :: Semberija INFO ::

 

Какво нас вријеме очекује до краја јануара


Извор: Глас Српске

БАЊАЛУКА - До краја ове седмице очекују нас још двије фронте које би донијеле мало падавина.

Прва данас, а друга у ноћи на суботу. Киша, на планинама снијег.

Вријеме и температуре више као прољеће/јесен, него зима, наводи, БХметео у објављеној прогнози.

Од ноћи на четвртак па до четвртка послијеподне пролазно ће бити кише у већем дијелу земље. Снијег на планинама изнад 1.300 метара надморске висине. Главни дио падавина у јутарњим и пријеподневним сатима. Најмање падавина и гдје би се већином задржало суво, на западу, југозападу Босне и у већем дијелу Херцеговине. У четвртак послијеподне падавине престају уз постепено разведравање посвуда.

Јутарња температура у четвртак -2 до 5 степени. Дневна температура 7 до 13, локално до 15. Вјетар слаб до умјерен, локално на сјевероистоку и истоку Босне на ударе јак сјеверозападни.

У петак претежно сунчано вријеме. Током дана пролазна облачност са запада која ријетко може донијети коју кап кише.

У јутарњим сатима по котлинама и уз ријечне токове могућа магла или ниска облачност, магла понегдје може бити дуготрајна и задржати се већи дио дана.

Јутарња температура у петак -5 до 3, дневна 5 до 11, локално до 14 степени. Вјетар слаб, у источним дијеловима земље локално умјерен сјеверног и сјеверозападног смјера.

Ноћ са петка на суботу доноси брзо премјештање још једне фронте са сјевера који би донијела локално пролазне падавине и у мањој количини - кишу, на планинама снијег. Од јутарњих сати суботе разведравање, па би касније током дана било посвуда сунчано вријеме.

Јутарња температура у суботу -1 до 5, дневна од 4 до 10, локално до 13 степени. Вјетар слаб до умјерен, локално на сјевероистоку и истоку Босне на ударе јак сјеверозапади.

У недјељу и понедјељак задржало би се сунчано вријеме. У јутарњим сатима по котлинама и уз ријечне токове уз маглу или ниску облачност, магла понегдје може бити дуготрајна. У задњим данима јануара, 30. и 31, према тренутним прогнозама могуће нешто више облачности над нашим крајевима уз локално мало падавина.

Киша, а на планинама снијег. Јутра хладна уз мраз али без већих минуса, током дана угодније уз дневне максимуме до око 10 степени, преноси портал БХМетео.