Вечерас у Бијељини Фестивал вина и традиционалних производа Источне Херцеговине: Наше је боље :: Semberija INFO ::

 

Вечерас у Бијељини Фестивал вина и традиционалних производа Источне Херцеговине: Наше је боље


 
Фестивал вина и традиционалних производа Источне Херцеговине биће отворен вечерас у 17 часова у Хотелу Дрина.

Фестивал вина и традиционалних производа Источне Херцеговине - „НАШЕ ЈЕ БОЉЕ“ настоји да промовише квалитетнe домаће производе, да развија свијест код становништва о квалитету и важности куповине домаћих производа, да утиче  на побољшање квалитета домаћих производа и унапређење пословања домаћих предузећа и да подигне ниво њихове конкурентности у односу на стране произвођаче, те да свим заинтересованим странама обезбједи простор и прилику за размјену искустава, за представљање креативних и одрживих рјешења, као и за изношење приједлога за уклањање ограничења у пословању.


 
Поред изложбеног, едукативни дио фестивала биће посвећен темама производње вина, његовог карактера, квалитета, чувања, културе пијења, брендирања и заштите домаћих производа која ће пружити увид у изазове и могућности с којим се суочавају произвођачи истовремено истражујући начине како унаприједити препознатљивост и заштитити аутентичност домаћих брендова.
 
-Придружите нам се на овом пословно-гастрономском путовању и доживите незаборавно искуство које ће вам остати урезано у памћење'', позивају организатори Удружење Херцеговаца ,,Јован Дичић'' из Бијељине и Подручна привредна комора Бијељина.

Према програму за уводно обраћање задужени су Спасоје Албијнић, предсједник Удружења Херцеговаца ,,Јован Дучић'' Бијељина и Стево Савић, предсједник Подручне привредне коморе Бијељина, Перо Ћорић, предсједник Привредне коморе Републике Српске и Љубиша Петровић, Градоначелник Бијељине.

На Панел дискусији ,,Винска култура у Српској''модератор је Ведран Шкоро, предсједник удружења Херцеговаца Бањалука, а учесници су Тијана Војиновић, замјеник предсједника Винске академије и Асоцијације сомелијера Републике Србије, Радован Вукоје, предсједник винара БиХ и потпресједник Привредне коморе Републике Српске, Грујица Вицо, ванредни професор Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Предвиђене теме за дискусију су: ,,Аутентичност и традиција: Како очувати аутентичност домаћих производа и истовремено их прилагодити савременим трендовима?, ,,Потрошачка свијест: Како подизати свијест потрошача о важности куповине домаћих производа? Могу ли наши производи задовољити потребне критеријуме квалитета? Које маркетиншке стратегије су ефикасне у промоцији локалних производа?'' и ,,Брендирање и заштита интелектуалне својине: Које стратегије су најефикасније у привлачењу пажње домаћих потрошача и како изградити препознатљив бренд, те како заштитити аспекте интелектуалне својине домаћих брендова?''