Мандић: Не знам откуд толика мржња према тробојци :: Semberija INFO ::

 

Мандић: Не знам откуд толика мржња према тробојци


Фото - Танјуг
Извор: Политика

То је била застава краљевине и књажевине Црне Горе. Фотографије сандука краља Николе и чланова његове породице у Сан Рему указују да су били обавијени тробојкама, подсетио је Мандић.

Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић рекао је да му није јасно откуд у делу црногорске политичке јавности мржња према тробојци.

Мандић је то рекао на седници парламента одговарајући на опозиционе коментаре да у свом кабинету држи и тробојку, која, како су они изјавили, није државни симбол Црне Горе.

Мандић им је одговорио да је тробојка била застава краљевине и књажевине Црне Горе.

Бранислав Ненезић из СД Црне Горе затражио је да се Демократска Црна Гора изјасни о због истицања туђих симбола у кабинету председника парламента.

Одговорио му је Андрија Мандић речима да је то застава краљевине и књажевине Црне Горе.

"Откуд толика мржња према тробојци, то је била застава краљевине и књажевине Црне Горе. Фотографије сандука краља Николе и чланова његове породице у Сан Рему указују да су били обавијени тробојкама. Морате да покажете више разумевања за другачије ставове", рекао је Мандић.

„Био сам посланик у овом парламенту када се изгласавала ова застава. Ја најбоље знам како је тада промишљао посланички клуб ДПС-а. Не морате мени објашњавати како је то било и каква је била упорност некадашњег председника Скупштине Ранка Кривокапића, да то буде ова застава.

На крају је ДПС пристао на то, а у посланичком клубу им је стајала тробојка. Можете наћи колико год хоћете таквих фотографија из посланичког клуба ДПС. Данас та потреба да се каменом гађа неко ко поштује те традиционалне симболе Црне Горе, мислим да не служи на част", рекао је Мандић.