Најмање 55 особа страдало због сњежне мећаве и велике хладноће широм САД :: Semberija INFO ::

 

Најмање 55 особа страдало због сњежне мећаве и велике хладноће широм САД


Најмање 55 особа страдало је због снежне мећаве и велике хладноће широм САД. Метеоролози су прогнозирали да би се темепратура од минус 34 степена Целзијусова могла задржати до недјеље ујутру у више америчких држава, преноси АП.

Велике сњежне падавине погодиле су у петак Њујорк, Балтимор и Вашингтон, а очекује се да ће температуре пасти на минус 26 степени Целзијусових у великим дијеловима америчких држава Арканзас, Мисисипи, Мисури, Тенеси, Кентаки и Канзас, показује прогноза Националне метеоролошке службе.

Метеоролошка служба саопштила је да би у појединим регионима америчке државе Западне Вирџиније могло да падне до 10 центиметара снијега са ударима ветра до 64 километра на сат и температуром до минус 29 степени Целзијусових.

Због хладноће су попуцале цијеви водовода у Мемфису у Тенесију, због чега је више од 400.000 становника позвано да прокува воду прије него што је користи за пиће.

У Западној Вирџинији и данас су на снази упозорења због сњежне мећаве.

Метеоролози су саопштили да би до отопљења могло да дође слиједеће седмице, за када су прогнозиране температуре изнад просјека за ово доба године.

(Тањуг)