Метеоролози објавили какво нас вријеме очекује до краја седмице :: Semberija INFO ::

 

Метеоролози објавили какво нас вријеме очекује до краја седмице


Foto: Ilustracija
У наредним данима очекују нас неуобичајено високе температуре за јануар, а достизаће чак и 20 степени Целзијуса.

Међутим, такво вријеме неће дуго трајати.
 
– У сриједу већином претежно облачно вријеме, на сјеверу и сјевероистоку Босне уз дуже сунчане периоде током дана. Локално киша, највише падавина у Херцеговини, на југозападу и западу Босне и то главнином послијеподне и у вечерњим сатима. У вечерњим сатима и у ноћи на четвртак (18.01.) локално обилнија киша и пљускови уз могућу грмљавину у Херцеговини и на југозападу Босне – наводи се на страници БХ метео.
 
Додаје се да јачање јужине, односно јужног и југозападног вјетра који ће од средине дана постепено широм земље задувати умјерен до на ударе јак.
 
На планинама олујни удари југа. Јачина удара југа већином 30 до 50 километара на сат, на планинама 60 до 90 км/х. Јутарња температура у сриједу -4 до 4, на југу до 9 степени.

Дневна температура 8 до 13, на сјеверу и сјевероистоку Босне до 15.
 
У четвртак се очекује умјерено до претежно облачно, топло и вјетровито вријеме.
 
У Херцеговини, на југозападу и западу Босне већином киша и пљускови уз локално обилније падавине.
 
– У остатку земље само ријетко слабија киша. Дуваће умјерен до на ударе јак југо широм земље, на планинама олујни удари. Јачина удара вјетра 30 до 50 км/х, на планинама до 90 км/х. Вјетар ће у вечерњим сатима четвртка мало ослабити. Јутарња температура у четвртак 7 до 13, локално до 15. Дневна температура 11 до 18, на сјеверу и сјевероистоку Босне до 20 степени Целзијуса – најављују метеоролози.

Од јутарњих сати у петак већ слиједи промјена времена.
 
Хладни фронт са сјевера доноси нагли пад температуре, пролазно појачан сјеверац и снијег већем дијелу земље уз формирање тањег сњежног покривача. У Херцеговини углавном киша, снијег је у вишим крајевима могућ у ноћи на суботу.
 
– У петак већином јутро топлије од дана. Јутарња температура 4 до 8, локално до 12 степени. Дневна температура -3 до 2, у Херцеговини 10 до 16, пише АТВ.
 
У суботу постепено слабљење и престанак падавина, док нас у недјељу према тренутним прогнозама очекује претежно сунчано вријеме. Хладније за викенд.

(Српска Инфо)