Иранска револуционарна гарда преузела одговорност за напад на америчку базу у Ираку :: Semberija INFO ::

 

Иранска револуционарна гарда преузела одговорност за напад на америчку базу у Ираку


Фото Бета/АП
Извор: Политика

Иранска револуционарна гарда преузела је синоћ одговорност за напад на америчку војну базу Харир и аеродром Ербил на северу Ирака, саопштила је ова иранска организација.

Како се наводи у саопштењу, циљеви су биле терористичке групе, а напад је „одговор на терористичке злочине непријатеља Ирана“.

У њиховом саопштењу се наводи да су ракетни напади чувара исламске револуције на „штабове шпијуна и места окупљања антииранских терористичких група“ у Ираку и Сирији одговор на недавни терористички напад у Керману (експлозије на гроб генерала Касима Сулејманија) и у Раску (напад на полицијску станицу).

Иранска револуционарна гарда саопштила је да је напала "шпијунске центре и места где се окупљају антииранске терористичке групе" у ирачком Ербилу, јавили су данас ирански државни медији.

Напад је изведен у поноћ као одговор на недавне терористичке злочине непријатеља исламског Ирана и шпијунски штаб и места окупљања антииранских терористичких група, су гађана балистичким пројектилима ИРГЦ и уништена, саопштила је Иранска револуционарна гарда, пренела је државна иранска агенција ИРНА.