Републичка странка Српске отворила своја врата и у Зворнику :: Semberija INFO ::

 

Републичка странка Српске отворила своја врата и у Зворнику


У Зворнику су отворене просторије Градског одбора Републичке странке Српске /РСС/, а на свечаној цеременији је поручено да је РСС политичка партија која је спремна да саслуша и прими у чланство све становнике овог града који су, без обзира на националност и вјерску опредијељеност, спремни да граде заједништво, јаку привреду и економију, те амбијент за останак будућих генерација у Републици Српској.


 
Предсједник Републичке странке Српске Славенко Ристић рекао је присутнима да се у досадашњем раду увијек водио мишљу да се у животу не треба понашати само као учесник или посматрач, него да свако треба да мијења ствари, у складу са својим могућностима.


 
- „Онај ко се роди, а није покушао свијет да промијени, не зна због чега се рађао“. Инспирисан овим ријечима, почео сам у свом животу да мијењам ствари. Морамо да градимо свој дом, своју државу, а за то нам је потребан добар план, који нажалост кроз историју никада нисмо имали.

У исто вријеме, не смијемо игнорисати политику. Времена су тешка, али ми одлучујемо какви ћемо бити у тим временима – навео је Ристић.
 
Он је истакао да су српски народ и његови великани оставили печат у историји човјечанства, да су многе жртве пале за слободу, али да данашње генерације треба да се посвете бољој економији, привреди и спречавању напуштања Републике Српске.


 
- Овдје је са нама, на примјер, спортисткиња Сара Ћирковић која постиже свјетске резултате. Она и дјеца попут ње, треба да нам буду врата у будућност. Да докажемо да се снови остварују, али уз мукотрпан рад и преданост. Не смијемо допустити да постанемо ријека понорница, морамо бити ријека која ће спајати цијели свијет – нагласио је Ристић.
 
Повјереник за Градски одбор Републичке странке Српске Зворник Радмило Зекић рекао је да РСС, иако најмлађа политичка партија у Српској, почива на чврстим темељима.
 
- Те темеље је поставио хуманиста, добротвор и спонзор многих спортских манифестација, господин Славенко Ристић. Републичка странка Српске је јака због искрених људи и коректне сарадње која постоји унутар ње. У Зворнику ћемо се борити, прије свега, за владавину права, бољу привреду, помоћ борачким и социјалним категоријама и увијек ћемо отварати врата дијалогу, а не конфликту – навео је Зекић.


 
Отварању просторија Градског одбора Републичке странке Српске у Зворнику присуствовали су посланици НСРС, чланови политичких партија из овог града, привредници, успјешни спортисти, представници јавног и културног живота Зворника, те многобројни симпатизери РСС.
 
Званичном отварању просторија, које се налазе у Улици Вука Караџића бр. 148, претходило је освештање просторија, те састанак Предсједништва Републичке странке Српске са Градским одбором РСС Зворник.