Опљачкане куће двије српске породице на Косову и Метохији :: Semberija INFO ::

 

Опљачкане куће двије српске породице на Косову и Метохији


- Током божићних празника у повратничком селу Љубожда у општини Исток на Косову и Метохији опљачкане су породичне куће Жарка Зарића и Радомира Ристића.

Већина Срба из тог метохијског села празнике је провела са родбином у централној Србији, а по повратку је установљено је да су из двије куће украдени намештај, прикључне пољопривредне машине и дрва за огрев, саопштила је  Канцеларија за КиМ.

Како се наводи, ријеч је очито о организованој акцији у којој је учествовавало више лица, а Срби повратници у Љубожди револтирани су, не само чињеницом да је оштећеним породицама нанета велика материјална штета, већ и тиме што се овај беспризоран и дрзак напад догодио у време најрадоснијег хришћанског празника, када су и Срби и Српска православна црква на КиМ упућивали искључиво поруке мира и толеранције.

"Захтјевамо да провалници буду најхитније идентификовани и приведени правди, јер у супротном овај инцидент биће још једна потврда да је на КиМ у току организована и из Приштине инспирисана кампања застрашивања и прогона српског народа, посебно повратника као најосјетљивије категорије", истиче се у саопштењу.



Један од оштећених, Жарко Зарић налази се у притвору због исфабрикованих оптужби да је учествовао у злочинима током сукоба на Косову и Метохији, а пљачка куће Зарића како се наводи је "со на ионако отворену рану", додаје се.
"Канцеларија за КиМ ће преко својих представника на терену, као што је до сада чињено у сличним приликама, пружити помоћ и подршку оштећеним породицама", наводи се у саопштењу.

(Тањуг)