Мета ће почети сакривати осјетљивији садржај од тинејџера на Инстаграму и Фејсбуку :: Semberija INFO ::

 

Мета ће почети сакривати осјетљивији садржај од тинејџера на Инстаграму и Фејсбуку


Извор: Фена (Б.Е.Г) / БХРТ

Компанија Мета је саопштила је да ће почети скривати неприкладан садржај с налога тинејџера на Инстаграму и Фејсбуку, укључујући објаве о самоубиству, самоозљеђивању и поремећајима у прехрани.

Гигант друштвених медија са сједиштем у Менло Парку, Калифорнија, објавио је у посту на блогу да, иако већ има за циљ не препоручити такав "добно неприкладан" материјал тинејџерима, сада га такође неће приказивати у њиховим фидовима, чак и ако га дијели профил који прате, наводи АП.

"Желимо да тинејџери имају сигурна искуства примјерена доби у нашим апликацијама", саопштено је из компаније.

Сви профили тинејџера, под условом да нису лагали о својој доби када су се пријавили на Инстаграм или Фејсбук бити штетни.

"Узмите за примјер некога ко пише о својој сталној борби с мислима о самоозљеђивању. Ово је важна прича и може помоћи у дестигматизацији ових проблема, али то је сложена тема и није нужно прикладна за све младе људе", наводе из Мете.

Нагласили су да почињу уклањати ову врсту садржаја из фида тинејџера на Инстаграму и Фејсбуку, као и друге врсте садржаја неприкладног за њихову доб.

Ова најава долази у тренутку када се компанија суочава с тужбама из неколико америчких савезних држава које је оптужују да наноси штету младима и придоноси кризи менталног здравља младих свјесним и намјерним дизајном објава на Инстаграму и Фејсбуку.