Напади на Вучића због подршке Бањалуци :: Semberija INFO ::

 

Напади на Вучића због подршке Бањалуци


Честитка на Кули „Београд” 8. јануара (Фото Танјуг/М. Ђоковић)
Извор: Политика

Након што је честитао Дан Републике Српске, 9. јануар, честитком која је осванула на Кули „Београд”, председник Србије Александар Вучић нашао се на удару појединих представника опозиције, али и медија из Сарајева. Извршни директор НВО Регионалне академије за развој демократије Балша Божовић написао је на друштвеној мрежи „Икс” да председник Србије на овај начин подржава „Додикову политику сецесионизма”. „Вучић је и лично и са своје куле у Београду честитао неуставни Дан Републике Српске. Вучићев режим руши суверенитет Босне и Херцеговине, а кроз подршку 9. јануару, који су установили осуђени ратни злочинци, наставља да подржава Додикову политику сецесионизма. Овим се подрива мир”, написао је Божовић, пренели су медији.

Портал „Слободна Босна”, познат по екстремним ставовима против Београда, пренео је поруку са инстаграм профила председника Србије „будућностсрбијеав”, упитавши „сме ли Александар Вучић након овога доћи у Сарајево”. Истакли су и да је „прошле године Вучић на обележавање неуставног Дана РС у Источно Сарајево послао свог сина Данила”.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић оценио је за „Курир” да су напади на председника Вучића због Дана Републике Српске злонамерни и злокобни и да су део сценарија даљих притисака и на Србију и Републику Српску. „Запад уз помоћ босанских муслимана спроводи теорију и праксу координисаних притиска – напад на Србију и Српску. На Србију због независности Косова, а на Српску због ревизије уставног положаја тог ентитета у оквиру ’дејтонске Босне’. Вучић им смета јер неће независно Косово, а неће ни ужа ни мања овлашћења РС. Медијско иживљавање на Данилу Вучићу нема строго везе с политиком, јер тај младић није политичка личност него је крив само зато што је син председника. То је низак и неморалан ударац на председника. Доказ моралне изопачености исламистичке пропаганде из Сарајева и уједно недвосмислена потврда да немају ниједан политички и правно-историјски аргумент ни против Вучића ни Републику Српску, већ морају као медијско-политички зликовци да ударе на дете председника. То су ствари које не ради ни мафија, али јесу склоности политичких терориста”, казао је Станковић.

Маркетиншки стручњак Небојша Крстић поручио је путем друштвене мреже „Икс” да „сваки онај који поред живе Хрватске, Републику Српску зове ’геноцидном творевином’ потцењује успехе Хрвата и Бошњака, а богами и Шиптара у етничком чишћењу својих животних простора”.