Вучић: Сви се наоружавају, а ни ми не заостајемо :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Сви се наоружавају, а ни ми не заостајемо


Фото - Танјуг / Принтскрин
Извор: Политика

​Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се цео свет, као и наш регион, убрзано наоружава, али да ни Србија не заостаје у томе. „Наоружавају се и сви овде у региону. А наше је да не заостајемо. И све што могу да вам кажем, то је да не заостајемо.

Ускоро ћете то моћи да видите. Само ћемо вас обавестити о прецизном датуму”, рекао је Вучић током обиласка Руског дома у Београду, коментаришући изјаву новог француског премијера да је његов приоритет наоружавање Француске. Председник је рекао да је изјава новог француског премијера логична.

Додао је да су албански новинари са Косова питали Американце шта мисле о најављеном увођењу војног рока у Србији, а да су им Американци одговорили да помно прате ситуацију.

„И ја помно пратим све што се збива свуда по свету. И у Америци, и у Енглеској, и у Француској, и у Немачкој, и у Шведској. Свуда све помно пратимо. Али оно што не морате помно да пратите, што видите, чак и да не видите ништа и да се правите да не чујете ништа, то је да се сви наоружавају до зуба. Логично, зашто се не би Француска наоружавала”, закључио је Вучић.