Митрополит Хризостом предводио божићну литургију у Сарајеву, у цркви био и Шмит :: Semberija INFO ::

 

Митрополит Хризостом предводио божићну литургију у Сарајеву, у цркви био и Шмит


Извор: Глас Српске

САРАЈЕВО -  У Саборној цркви Пресвете Богородице у Сарајеву јутрос је служена света божићна литургија, а и ове године ју је предводио митрополит дабробосански Хризостом.

Православни вјерници окупили су се данас у центру Сарајева у Саборној цркви како би обиљежили долазак најрадоснијег празника. У Цркви је био и Кристијан Шмит, пише Кликс.

Митрополит дабробосански Хризостом поручио је да људи не би трали да буду навијачи у сукобима већ миротворци молитвама и апелима да ратови и непријатељства стану, а мир Божији и добра воља међу људима и народима завлада.

-Научи нас, не науци мудрих људи овога свијета, већ науци која је уистину храна и пиће вјечног живота. Није, како неки зборе „мит“', односно неко или нешто непровјерено и недоказиво. Кренимо, нађимо и упознајмо га, те му се поклонимо и славимо анђеоском пјесмом „Слава на висинама Богу, мир на земљи, међу људима добра воља - рекао је владика Хризостом.

Додао је да једнако боле и трагедије због дешавања у Украјини и на Блиском истоку.

-Помолимо се Богомладенцу да подари мир Украјини и добру вољу међу једновјерном браћом нашом. Осуђујемо све злочине и освете и помолимо се за све који страдају на Блиском истоку. Са тим молитвама и вапајима желимо сретан и благословен Божић и Нову 2024. годину. Мир Божији - Христос се роди -  поручио је.