Чланови Предсједништва Босне и Херцеговине упутили честитке поводом православног Божића :: Semberija INFO ::

 

Чланови Предсједништва Босне и Херцеговине упутили честитке поводом православног Божића


ИЗВОР: БХРТ (Е.Д.)

Чланови Предсједништва Босне и Херцеговине упутили су честитке поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића.

Комшић: Желим да овај посебан дан донесе радост

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић упутио је божићну честитку митрополиту дабробосанском Хризостому и свим грађанима који дочекују Божић по Јулијанском календару.  

- Ваше Високопреосвештенство, Вама и свим Босанцима и Херцеговцима који дочекујете Божић по Јулијанском календару честитам један од најрадоснијих благдана. Желим да овај посебан дан донесе радост, добро здравље и благостање Вама и свим обитељима. 

Друштво ваших најмилијих нека вам срца испуни топлином и срећом, које ћете несебично дијелити са онима којима су најпотребније, ширећи поруке мира и заједништва. Желим свима да Бадњи дан проведете у миру и благостању. Христос се роди! - стоји у Комшићевој честитки, сааопштено је из Предсједништва БиХ.

Цвијановић: Жеља да Божић унесе спокој, срећу, здравље, напредак и вјеру у боље сутра

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељка Цвијановић, поводом празника Христовог рођења - Божића, упутила је честитку патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву Српске православне цркве и свим православним вјерницима. 

- Поводом најрадоснијег хришћанског празника, упућујем вам искрене честитке, са жељом да Божић у све домове унесе спокој, срећу, здравље, напредак и вјеру у боље сутра. Нека нас снага празника рођења Христовог, празника породице, помирења и милосрђа, духовно ојача и надахне да оснажимо врлине мира, љубави према ближњима и толеранције. У то име, поздрављам вас традиционалним поздравом "Мир Божји - Христос се роди!", наводи се у честитки Жељке Цвијановић, саопштено је из Предсједништва БиХ. 

Бећировић: Празник проведите у духу вишестољетне босанскохерцеговачке мултикултуралне традиције

Члан Предсједништва БиХ др. Денис Бећировић упутио је честитку поводом хришћанског празника Божића Хризостому, митрополиту дабробосанском, као и свим православним вјерницима у Босни и Херцеговини и иноземству

„Ваша Еминенцијо, поводом хришћанског празника Божића, Вама лично, свештенству, као и свим вјерницима православне вјероисповијести у Босни и Херцеговини и иноземству упућујем најискреније честитке", написао је Бећировић.

Моја искрена жеља је да празник проведете у миру и радости, са својим породицама, пријатељима и комшијама, у духу вишестољетне босанскохерцеговачке мултикултуралне традиције, нагласио је он.

"Нека Божић буде додатни подстицај да заједнички градимо мир и будућност за све грађане и народе у Босни и Херцеговини“.