Стипендије Фонда"Далибор Поповић Микша" :: Semberija INFO ::

 

Стипендије Фонда"Далибор Поповић Микша"


Удружење грађана "ША фест" објавило је Конкурс за стипендије Фонда "Далибор Поповић Микша” у академској 2023/24. години, за студенте 2, 3. и 4. године академија и факултета ликовне умјетности без обзира на смијер. Основни услови су да кандидати имају до 30 година, да имају статус редовног студента, да су у текућој академској години први пут уписани у годину студија, да у досадашњем току школовања нису обновили ниједну годину студија, те да не примају стипендију другог даваоца.

Предност ће имати успјешнији студенти и студенти слабијег социјално-економског статуса, студенти који су освајали награде, односно учествовали у стручним такмичењима/конкурсима/колонијама, те студенти који су активни по питању друштвено одговорних активности у заједници у којој живе или студирају.

Стипендирања ће трајати 9 мјесеци у току академске 2023/24. године, а студентима ће мјесечно бити исплаћена стипендија у износу од 200 КМ.

Детаљне услове конкурса и потребне докумете за пријаву на конкурс студенти академија и факултета ликовних умјетности, без обзира из којих градова и држава долазе или гдје студирају, могу преузети на званичној интернет страници "ША Феста": www.схафест.цом/стипендије

Рок за подношење пријава је 30 дана од дана објављивања Конкурса на интернет страници "ША феста” (конкурс објављен 1.1.2024.). Пријаве , са скенираним или фотографисаним потребним документима, достављају се на е-маил адресу стипендије@схафест.цом. са насловом ПРИЈАВА НА КОНКУРС – ИМЕ И ПРЕЗИМЕ. За сва додатна питања везана за конкурс, контактирајте нас путем е-маил адресе стипендије@схафест.цом

Остварена добит"ША феста", поштујући један од главних принципа и статутарних циљева Удружења, преусмјеравју се у посебно формирани фонд – Фонд "Далибор Поповић Микша”, којим управља Удружење грађана "ША фест". Средства Фонда користе се за унапређење и промоцију арт и музичке сцене, стипендирање студената умјетности и музике, као и за подршку умјетницима кроз суфинансирање изложби, куповину инструмената, снимање материјала, организовање концерата и слично.

Циљ Фонда је, прије свега, подршка развоју умјетности и креативне индустрије регије, подршка талентованим музичарима и умјетницима слабијег имовинског стања, а у смислу стипендија и продукције њихових производа културне и креативне индустрије.
 
Почетком 2024. године Удружење објављује први конурс за стипендирање и то конкретно за студенте академија ликовне умјетности. Из Фонда ће бити обезбјеђене три стипендије за најуспјешније студенте које ће комисија рангирати у складу са Правилником. Током године Удружење ће објавити и конкурс за продукцијско-издавачку и промотивну подршку једног од младих демо бендова, као и други круг стипенедија за студенте музичких академија и факултета драмских умјетности.

За сва додатна питања везана за конкурс, контактирајте нас путем е-маил адресе стипендије@схафест.цом.