Дјечак поријеклом из Србије осумњичен да је у Њемачкој задавио дјевојку :: Semberija INFO ::

 

Дјечак поријеклом из Србије осумњичен да је у Њемачкој задавио дјевојку


FOTO: Pixabay
Петнаестогодишњи дјечак чији је отац поријеклом из Србије задавио је своју дјевојку у шуми у близини Улма, а након тога је позвао полицију и рекао шта је урадио, пишу њемачки медији.

Како пише њемачки Билд, отац тинејџера, којег су идентификовали као Мануел, убио је своју седмогодишњу кћерку на ускршњи понедјељак убодима ножем, а то је образложио својом вјером.

"Србин је на суђењу свједочио да се интензивно бавио темама попут вјере и Курана. У једном тренутку је схватио да је морао да жртвује једно од своје дјеце за Бога. Регионални суд у Улму признао је да је он неспособан и да 41-годишњак мора бити трајно смјештен у психијатријску установу", пише Билд.

Тинејџерка коју је убио Мануел пронађена је након злочина који се десио прошли четвртак жива али непомична на мјесту које је он назначио, али је преминула од посљедица гушења у болници на новогодишњу ноћ.

"Оно што се за сада зна о случају јесте да је осумњичени у сриједу нешто прије поноћи позвао полицију и, према истражитељима, рекао да је убио своју дјевојку. Полицајци су дјевојчицу пронашли беживотну на шумској стази у близини округа Виблинген. Жртви је пружена прва помоћ, прво је реанимирана и одвезена је у клинику. Међутим, стање се сматрало изузетно критичним све док 15-годишњакиња коначно није изгубила борбу за живот", наводи Билд.

Мануел приликом хапшења није пружао отпор, а вјерује се да је мотив злочина љубомора. Полиција је анализирала профиле на друштвеним мрежама и пронађене су фотографије како се држе за руке неколико дана прије злочина.

"Позадина злочина је нејасна. На примјер, важно је разјаснити да ли се млади пар срео у шуми - или је жртва можда тамо била намамљена. Стручњаци сада анализирају податке са мобилних телефона", наводи Билд.
Тинејџер је од четвртка у притвору.

(Танјуг)