Председник Вучић обишао радове на изградњи брзе саобраћајнице „Осмех Војводине” :: Semberija INFO ::

 

Председник Вучић обишао радове на изградњи брзе саобраћајнице „Осмех Војводине”


Фото - Танјуг/Владимир Шпорчић
Извор: Политика

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас током обиласка радова на изградњи брзе саобраћајнице „Осмех Војводине”, од Бачког Брега до Српске Црње у дужини од 185,5 километара, да ће велики број места на тој траси бити на мапи најбољих путева у Србији.

- Ово је једна од ствари која ће да приближи Сомбор Новом Саду и Београду и да га приближи и Мађарској. Наравно и мрежи аутопутева у Румунији и да буде коридор и за Румуне и Мађаре. То је за нас од огромног значаја - рекао је Вучић током обиласка радова. Навео је да држава улаже велика средства у изградњу „Осмеха Војводине” и тиме показује колико су нам важна сва та места у Војводини кроз коју ће проћи брза саобраћајница.

Он је рекао да је реч о значајној инвестицији и да у последњих неколико деценија није грађена таква у том делу Србије. Вучић је истакао да, када прође аутопут или брза саобраћајница, онда долазе и инвеститори.

- То је све део онога што смо ми назвали Експо 2027. Дакле, није Експо само везан за Београд већ за целу земљу - каже председник.

Вучић је истакао да ће због тог пројекта и наше компаније имати више посла, што је значајано како би се задржали млади у тим местима. Он је рекао да када је реч о делу јужног Баната први пут је уложено у реконструкцију пута од Јарменоваца и Јаношика према Пландишту.

- У средњем Банату срамота ме да погледам од Сечња, да погледам у Црњи део пута како изгледају, то ћемо сад да мењамо и радимо. Мораћемо много тога да урадимо у наредном периоду - рекао је Вучић.

Додао је да се за Војводину увек мислило да је најразвијенији део Србије, а да су заправо у централној Србији развијенији делови од појединих делова Баната.

- Зато је ова саобраћајница важна за цео северни Банат. Кад изградите аутопут Београд-Зрењанин, то вам диже цео јужни банат.. Све око Зрењанина ће да процвета - рекао је он.

Истакао је да мора да се улаже у Банат много више, али и у део јужнобачког округам такође и у западнобачки округ, делове севернобачког и посебно у севернобанатски округ.

- То су ствари према којима морамо да променимо свој однос, лакше је и боље него раније, али ово су свари које морамо да направимо и урадимо да буду много боље - рекао је он.

Додао је да је потребно још инвестирора, да будемо још богатији и да се дође до цифре од 1.000 евра за просечну плату.

- Рекли смо до краја мандата 1.400 евра и остајемо при томе - истакао је Вучић.