Цвијановић о Шмитовом пресретању: Дошао је, нешто млатио и показивао :: Semberija INFO ::

 

Цвијановић о Шмитовом пресретању: Дошао је, нешто млатио и показивао


- Српски члан Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић објаснила је шта се заправо десило на божићном пријему који је организовала предсједавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто и шта је рекла њемачком туристи Кристијану Шмиту.

"Па, човјек је пришао да се поздрави, да се рукује. Не знам… нисам пола ствари успјела ни да чујем јер имате хиљаду људи тамо. Ја сам рекла ОК, ја сам Европљанка у венама, не требате мени објашњавати да требам бити културна. Све је ОК, али не примам и не прихватам никакве друге информације", изјавила је Цвијановићева за РТРС.

Без обзира колико се трудили да покажу да није тако, додаје Цвијановићева, и дипломатама који дођу да службују у БиХ није лако ако немају приступ половини државе и када их не признају.

"Он је нешто дошао, млатио, показивао, причао, нисам добро успјела ни да га чујем. Кажем вам, то је оно што сам ја рекла. Не требате ми посебно ништа објашњавати. Културу и васпитање имам, а остале ствари није ни прилика. Мислим да му је било важно да дође да каже да је културан, да ће да поздрави, зашто не", рекла је Цвијановићева.
Како каже, није требало да се изује и бјежи од Шмита по пријему.

"Није била могућност да се изујем, трчкарам и бјежим од Кристијана Шмита по пријему који ће доћи да ме поздрави", нагласила је Цвијановићева.

Она је поновила да са Нијемцем постоје неслагања о базичним стварима, као што је питање његовог именовања.
Српски члан Предсједништва је истакла да никога не интересује ко је Шмита предложио, већ да треба ствари посматрати са аспекта права. Наглашава, Шмит није изабран у складу са правом.

(Глас Српске)