Држављани БиХ и Црне Горе осумњичени за крађу скупоцјеног вина вриједног милион евра :: Semberija INFO ::

 

Држављани БиХ и Црне Горе осумњичени за крађу скупоцјеног вина вриједног милион евра


Foto: Screenshot/krone.at
Полиција Тирола саопштила је данас да су ријешили спектакуларну пљачку винског подрума једног хотела и ухапсили држављанина Босне и Херцеговине (52) и држављанина Црне Горе (53), који се терете за ово кривично дјело.

Наиме, ријеч је о пљачки из маја 2021. године када је из винског подрума нестало стотине флаша скупоцјеног вина, међу којима и примјерци винарије "Домаине де ла Романее-Цонти", којих, иначе, нема у слободној продаји баш због своје ексклузивности.

Истрага је трајала двије и по године, а припадници ЛКА Тирол су блиско сарађивали са полицијом из њемачког града Бохума, гдје је један од осумњичених и идентификован и ухапшен по европској потјерници.

“Након опсежне истраге и доказа до којих смо дошли преко података из шифрованих телефона, успјели смо да идентификујемо починиоце”, стоји у саопштењу полиције.

Када је ријеч о држављанину Црне Горе, он је ухапшен у Њемачкој, док су из полиције саопштили да је други осумњичени из БиХ ухапшен на тзв. трећој локацији, не наводећи тачно гдје, јер је ријеч о истрази која и даље траје с обзиром да постоји и трећи осумњичени који је још увијек у бијегу и за којим се трага.

(Независне)