ДЕДА МРАЗ У АРИЉУ ИМА НЕОБИЧАН ПРЕВОЗ :: Semberija INFO ::

 

ДЕДА МРАЗ У АРИЉУ ИМА НЕОБИЧАН ПРЕВОЗ


ФОТО: РИНА
   Извор: Блиц

Несвакидашња празнична декорација: Уместо јелке окићена секвоја и то старим лоптама 

Ситно се одбројава до Нове године, а празнична еуфорија већ је стигла на улице и тргове широм градова у Србији. Ипак, једна општина на западу земље разликује се од осталих јер је празнична декорација у Ариљу заиста несвакидашња. Најупечатљивији украс свакако је некадашњи симбол Југославије, који је добио ново рухо и назван је фићка ариљска.
 


- То је био бели фића који је офарбан у црвену празничну боју, а потом и украшен. Наш циљ је био да покажемо да и од старих ствари може да настане права магија и да не требе увек пуно новца и нови украси како би се на леп начин дочекали празници, рекао је за РИНУ председник општине Предраг Маслар.



Међутим, фићка ариљска није једини несвакидашњи новогодишњи украс који се може видети у Ариљу, јер је у центру ове општине уместо јелке окићена ни мање, ни више - већ секвоја.

- Ту идеју смо добили још прошле године, а ове смо унапредили јер смо украсе направили од старих лопти. Префарбали их и украсили и тако окитили дрво. Уз фићку још један доказ да нешто старо може уз мало маште бити и те како искоришћено, додао је Маслар.

Оваквим новогодишњим украсима обрадовали су се највише малишани којима је центар сада постао омиљено мјесто за окупљање. А, како кроз шалу кажу, сви са нестрпљењем очекују да Деда Мраз код њих уместо на санкама стигне у црвеној фићи.