Влада опредијељена за наставак пројекта туристичких ваучера :: Semberija INFO ::

 

Влада опредијељена за наставак пројекта туристичких ваучера


Фото - РТРС
  Извор: РТРС

Влада Републике Српске опредијељена је за наставак пројекта туристичких ваучера који ће донијети нови раст туризма и повећање броја запослених у овој грани привреде. Ова мјера претходне двије године сачувала је велики број радних мјеста али и опстанак хотела на тржишту.

Хотели и други угоститељски објекти за вријеме пандемије опстали су захваљујући туристичким ваучерима. Божана Савић директор хотела у Палама каже, ако би овај пројекат поново заживио омогућио би додатно унапрјеђење туризма.

- Оно што је најважније људи су схватили колико је наша Република лијепа и да можемо из града у град упознавати наше природне љепоте - додала је Савићева.

Иницијативу за покретање пројекта туристичких ваучера прије три године покренула је Привредна комора.Тад су подршку добили од Владе, надају се наставку сарадње.

- Без обзира што буџетом није планиран износ за ваучере ми ћемо тражити да се ребалансом буџета та ставка врати. То је мјера како би наши туристички радници могли да наставе па примјеном праксе са ваучерима - истакао је Горан Рачић предсједник Подручне Привредне коморе Бањалука.

Подршка ресорног министарства за ову иницијативу неће изостати. Ваучери доприносе расту броја запослених, али и бољем положају хотелијера.

- Спремни смо да разговарамо, Влада је опредијељена за туристичке ваучере.Чињеница да смо и ове године усвојили Закон о туризму говори да смо сви заинтересовани да ваучери опстану - поручио је Денис Шулић министар трговине и туризма Републике Српске.

Влада је у претходном периоду издвојила пет милиона марака за пројекат исплате ваучера грађанима. За двије године издато је више од 65 хиљада ваучера.