Скандал у Вараждину: Ученици се дрогирали на настави, из разреда их одвела полиција :: Semberija INFO ::

 

Скандал у Вараждину: Ученици се дрогирали на настави, из разреда их одвела полиција


FOTO: Ilustracija/N1
Ученици трећег разреда средње Градитељске, природословне и рударске школе у Вараждину остали су затечени кад им је у понедјељак ујутро, током другог школског часа у школу стигла полиција и од тројице њихових колега затражила да пођу са њима.
 
Тројац у доби између 16 и 18 година уплашено је послушао молбу. Полицијски службеници ПУ вараждинске одвели су их у другу просторију, гдје су већ стигли и њихови родитељи с адвокатима.
 
Осумњичени су за конзумацију дроге током наставе. Конкретно, амфетамина. У службеном извјештају за медије вараждинска је полиција навела да је 18-годишњак полицијским службеницима добровољно предао прозирну ПВЦ врећицу с бијелом прашкасто-гуменастом материјом налик на амфетамин масе 1,4 грама, једну бијелу гуменасту материју налик на амфетамин масе 6,7 грама, једну дигиталну прецизну вагу и мобилни телефон, а што му је одузето по полицијским службеницима.
 
“Ово је први пут да нам се овако нешто догодило. Школом су почеле кружити гласине о томе што тројац ради, на шта смо промптно реаговали. Затечени смо. Надам се да је ово први и задњи пут да нам се овакво нешто догодило, а о томе шта ће се даље догађати с тројицом ученика, полицијска је процедура. Надам се да ће ово бити добра поука другима”, изјавила је за Јутарњи лист директорица школе Весна Врчек.
 
(Н1)