Добојлији осам мјесеци затвора: Марихуану продавао брзом поштом :: Semberija INFO ::

 

Добојлији осам мјесеци затвора: Марихуану продавао брзом поштом


Добојлија Иван А. (22) који је ухапшен у акцији "Пакет" , осуђен је на осам мјесеци затвора због продаје марихуане путем брзе поште.

Пресуду је изрекао Окружни суд у Добоју за неовлаштену производњу и промет дрогом.

Како смо раније писали, он је ухапшен лани у априлу због сумње да је Приједорчанину Давиду Х. (26), брзом поштом послао пакет у којем је било 143 грама марихуане.

На пошиљци је било назначено да му шаље мајицу, али је пакет пресрела полиција у оквиру акције "Пакет" те је ухапсила обојицу.

Према пресуди, оптужени је 19.04.2022. године, у послијеподневним часовима, по претходном договору са другооптуженим Д.Х. куриру брзе поште донио и предао пакет облијепљен  траком, са назнаком да се ради о одјевном предмету знајући да се у пакету налази и дрога.

Курир је запримио пакет и на њега је залијепљен товарни лист са адресама и подацима пошиљаоца и примаоца који живи у Приједору.

Пакет је наредног дана требало у Приједору да преузме другооптужени Д.Х. у 8.35 часова на проширењу поред магистралног пута М4.

"Приликом покушаја преузимања пакета по уочавању полицијских службеника другооптужени Д. Х. је побјегао са лица мјеста", наводи се у пресуди.

Међутим, како смо раније писали и он је ухапшен у оквиру поменуте акције.

Ивану А. се у изречену казну урачунава и вријеме проведено у притвору почев од 20.4.2022. године до 27.4.2022. године.

Пресудом је оптужени обавезан да надокнади трошкове кривичног поступка у износу од 450 КМ у року од 15 дана од дана правоснажности пресуде под пријетњом принудног извршења.

(Независне)