Ближи се крај кампањи "Друштвено одговорни": Од 1. јануара ПОСКУПЉУЈЕ 45 ПРОИЗВОДА :: Semberija INFO ::

 

Ближи се крај кампањи "Друштвено одговорни": Од 1. јануара ПОСКУПЉУЈЕ 45 ПРОИЗВОДА


FOTO: Srpska info
Кампања "Друштвено одговорни" у којој су снижене цијене 45 производа траје још 20 дана, до краја године, а зада нема назнака да ће бити продужена.
 
Ријче је о кампањи у којој су се 19 домаћих произвођача, 5 дистрибутера (трговца на велико), 27 трговаца, одрекли марже на укупно 45 производа, а углавном је ријеч о прехрамбеним артиклима.

– Ријеч је о широком спектру производа од месних прерађевина, конзервираних месних прерађевина и поврћа, млијека и млијечних производа, мармеладе, кондиторских производа, производа за хигијену и слично који су грађанима доступни уз цијене снижене од 10 до 50 одсто – рекао је министар трговине РС Денис Шулић.
 
Поред сваког производа који се продаје без марже је означена претходна и тренутна цијена. Из Министарства трговине и туризма РС, који су организатори кампање, још нису саопштили ефекте кампање.

Истовремено, по подацима Завода за статистику РС, храна је у октобру била јефтинија у просјеку за 0,4 одсто него у септембру, док је у односу на десети мјесец прошле године скупља за 5,1 одсто.
 
У сваком случају, ако кампања не буде продужена, од Нове године ће бити враћене марже, односно поскупиће 45 производа са списка.
 
(Српска Инфо)