Вашингтон: Експлозија у кући док је полиција уручивала налог :: Semberija INFO ::

 

Вашингтон: Експлозија у кући док је полиција уручивала налог


Фото - Танјуг
  Извор: Танјуг / Глас Српске

ВАШИНГТОН - Полиција у Вирџинији, у предграђу Вашингтона, истражује експлозију у кући у којој су полицајци у понедељак покушавали да изруче власнику налог за претрес.

Полиција је саопштила да је неколико полицајаца задобило лакше повреде, али никоме није био потребан одлазак у болницу, преноси АП.

Портпаролка полиције округа Арлингтон Ешли Севиџ изјавила је да за сада нема жртава, али да није познато у каквом је стању осумњичени који је био у кући у вријеме експлозије.

Она је навела да је инцидент почео око 16.45 часова, када је полиција реаговала на извјештаје о испаљеним хицима, за које је касније утврдила да су долазили из сигналног пиштоља. 

Док је полиција вршила истрагу, добила је налог за претрес куће.

Када је полиција покушала да изврши налог за претрес, осумњичени је испалио неколико хитаца унутар куће, саопштила је полиција на платформи Икс. 

Тада је кућа експлодирала и запалила се нешто пре 20.30 часова.

Севиџ је рекла да није јасно да ли су хици испаљени из сигналног или неког другог ватреног оружја и додала да нема индиција да је у кући било других људи, али да то не може да буде искључено у овој раној фази истраге.

Арлингтон се налази поред реке Потомак, која га дели од главног града САД. 

До експлозије је дошло у Блумонту, приградском насељу у северном Арлингтону, где су куће најчешће дуплекси које деле две породице.

Ватрогасна служба је саопштила да још није познат узрок експлозије.