Биљана Лукић изабрана за предсједницу Актива жена СДС. Младенка Пандуревић изабрана за њену замјеницу :: Semberija INFO ::

 

Биљана Лукић изабрана за предсједницу Актива жена СДС. Младенка Пандуревић изабрана за њену замјеницу



Биљана Лукић из Котор Вароши вољом 192 делегаткиње републичке скупштине из свих крајева Републике Српске изабрана је за предсједницу Актива жена СДС. На Сабору Актива жена СДС који је данас одржан у Добоју за њену замјеницу изабрана је Младенка Пандуревић из Сокоца.

„Борићемо се за бољи положај жена у друштву и у политичком животу Републике Српске. Наш програм рада се заснива на саборности и јединству жена, промоцији стабилне породице, његовању традиционалних вриједности и на дјеловању у правцу системског опоравка демографске слике Републике Српске. Тако ћемо створити услове да нам породице остају овдје како би имали бољу и стабилнију Републику Српску“, истакла је Биљана Лукић, новоизабрана предсједница Актива жена СДС.

„Овогодишњи изборни Сабор Актива жена СДС одржава се у периоду док траје међународна кампања „16 дана активизма против родно заснованог насиља“ која се обиљежава од 25. новембра до 10. децембра. Стога и Сабор Актива жена СДС обиљежава се под слоганом: „Не подржавамо насиље – нити једна запостављена, нити једна невидљива““, поручила је Лукићева.

Она је нагласила да су у БиХ поражавајући подаци да свака пета одрасла жена, током свог живота, бар једном буде жртва физичког насиља, док свака десета жена буде жртва сексуалног насиља.

„Стога ће и Актив жена СДС као једну до својих активности узети подизање свијести о родно заснованом насиљу у нашој држави. Као друштвено одговорна организација свјесни смо присуства родно заснованог насиља у нашем окружењу и својим активностима урадићемо све да се овај крупан проблем ријеши. “, поручила је предсједница Актива жена СДС.
Она је казала да је Актив жена СДС дати и подршку побједи СДС на предстојећим локалним изборима у што већем броју локалних заједница.

У свом обраћању медијима новоизабрана замјеница предсједнице Актива жена СДС истакла је захвалност делегаткињама на повјерењу.
„Када су наши очеви стварали Републику Српску, наше мајке су биле те које су одгајале дјецу и та дјеца су данас овдје на скупштини Актива жена СДС. Значајна је била улога жене у том периоду а значајна је и данас. Ми, Чланице Сррпске демократске странке желимо данас да пошаљемо поруку „ДА! МНОГО НАС ЈЕ! ЈЕР ВОЛИМО СРПСКУ ДЕМОКРАТСКУ СТРАНКУ. И стајаћемо храбро и поносно уз њу“, поручила је Младенка Пандуревић.

Предсједник СДС Милан Миличевић је казао да изборима у Активима младих и жена, СДС заокружио своје унутарстраначке изборе.



„Доказали смо да је СДС истински демократска странка. Пуна сала на данашњој скупштини Актива жена СДС је један мали дио доказа наше снаге и демократичности. Наш циљ је боља Република Српска а то је могуће једино кроз промјену власти у Републици Српској. Ако ико има снагу, легитимитет и историјску улогу да промјени власт у Републици Српској, то је Српска демократска странка. Она је државотворна странка. Данас је било много емоције у сали, много истинске воље да се помогне Републици Српској. То се може великим радом и стрпљењем али и континуитетом идеје што једино има Српска демократска странка“, закључио је Миличевић.

Сектор за политику и медије