Терористички напад у Паризу! :: Semberija INFO ::

 

Терористички напад у Паризу!


Извор: Глас Српске

​Француска полиција ухапсила је радикалног 25-годишњег исламисту који је у суботу увече у Паризу убио њемачког туристу, а ранио још двије особе.

Ухапшени нападач, који је одраније позната француским властима као радикални исламиста са психичким проблемима, на смрт је избо ножем њемачког туристу и ранио још двије особе, саопштили су званичници, пише париски Монд, преноси Спутник Србија.

Он је након хапшења изјавио да је напад извршио јер био забринут "због страдања муслимана, посебно у Авганистану и на палестинским територијама", уз оптужбу да је Француска саучесник у томе, саопштио је данас француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин и нагласио да је нападач током хапшења узвикивао "Алаху Акбар" (Бог је велики).

"Ова особа је била спремна да убије још људи", рекао је Дарманин током конференције за новинаре.

Напад се догодио у тренутку максимално појачаних безбједносних мјера широм Француске због дешавања на Блиском истоку и рата између Израела и Хамаса.

- Нећемо поклекнути пред тероризмом - написала је након напада француска премијерка Елизабет Борн.

Предсједник Емануел Макрон саопштио је да упућује изразе саучешће породици Нијемца који је убијен у терористичком нападу, а француско тужилаштво за борбу против тероризма саопштило је да је отворило истрагу поводом овог напада радикалног исламисте.

Нападач је одраније познат властима као исламски екстремиста који се лијечио се од менталне болести, рекао је Дарманин.