У Хрватској се очекује снијег до пола метра :: Semberija INFO ::

 

У Хрватској се очекује снијег до пола метра


Foto: Pixabay
Метеоролози су до краја дана за Хрватску најавили сусњежицу и снијег који би у планинама могао да падне и до пола метра.

Након што је обилан снијег пао у Бавараској у Њемачкој и у Швајцарској, а има га и у Аустрији, метеоролози за Хрватску прогнозирају да ће га уз велико захлађење бити у западним копненим крајевима.

Како наводе, сутра ће бити хладније и сунчаније, уз могућност налета снијега, док ће у понедјељак, 4. децембра, бити осјетно хладније, суво и дјеломично сунчано.

Од уторка, 5. децембра, опет ће бити облачније, уз све чешће падавине, док ће на Јадрану дувати и југо, јавили су хрватски медији.

За данас су због јаког вјетра издата наранџаста упозорења за шест регија, западну обалу Истре, Кварнер и Кварнерић, Велебитски канал, сјеверну, средњу и јужну Далмацију.

За остатак Хрватске на снази је жуто упозорење, у госпићкој регији упозорења су издана због вјетра, кише, снијега и пољедице, з загребачкој и карловачкој због снијега и поледице, а због вјетра у осјечкој, книнској, ријечкој, сплитској и дубровачкој.

(Независне)