Инспекција забранила увоз напитка "Прајм" у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Инспекција забранила увоз напитка "Прајм" у БиХ


Федерална санитарна инспекција на Мјесту царињења Рајловац – Сарајево данас је због неиспуњавања услова, забранила увоз пошиљке 1.596 комада напитка "Прајм" из Велике Британије.

Како су саопштили, у поступку инспекцијског надзора над увозом животних намирница и хране, узети су узорци контролисаног производа чијом је лабораторијском анализом утврђено да садржај производа не одговара информацијама које су дате крајњем потрошачу, укључујући податке на декларацији и информације у вези с избјегавањем конзумирања специфичних састојака који штетно дјелују на здравље људи.

"Надаље , утврђено је да је узорак непотпуно и непрописно декларисан, што је у супротности с чланом 6. Закона о здравственој исправности животних намирница и предмета опће употребе, те члановима 12, 13, 18. и 20. Закона о храни, те се као таква пошиљка не може увести нити ставити у промет", стоји у саопштењу Федералне граничне санитарне инспекције.

Такође , испитани узорак од 500 мл" не одговара члану 15. тачка 1. и члану 17, Правилника о пружању информација потрошачима о храни.

Сходно томе, наређен је поврат пошиљаоцу, односно уништење пошиљке уколико поврат није могућ.

(Независне)