​САВЕЗ ОПШТИНА И ГРАДОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ОДБОР ЗА СОЦИЈАЛНУ ПОЛИТИКУ :: Semberija INFO ::

 

​САВЕЗ ОПШТИНА И ГРАДОВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ОДБОР ЗА СОЦИЈАЛНУ ПОЛИТИКУ


Извор: Семберија инфо / О. Стјепановић

Оснивачки састанак Одбора за социјалну политику Савеза општина и градова одржан је у Бијељини, а учествовали су представници из 25 јединица локалне самоуправе. Генерални секретар СОГРС Ацо Пантић је истакао да је Одбор стално радно тијело које своје приједлоге, иницијативе, сугестије и мишљења, предлаже предсједништву Савеза, Скупштини Савеза и другим заинтересованим странама.



Помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Владимир Макарић изјавио је да је за што бољу здравствену заштиту кључна добра сарадња са јединицама локалне самоуправе.

- Са Савезом општина и градова имамо добру сарадњу и плод сарадње су различите заједничке активности, а вјерујем да ће и оснивање Одбора за социјалну политику СОГРС, допринијети да заједничким снагама идемо у нове побједе ка рјешавању социјалне проблематике у Републици Српској”, рекао је Макарић.

Састанку су присуствовали и представници из Македоније који воде регионални пројекат чији назив је “Социјална права за рањиве групе”, а Савез општина и градова је партнер регионалног пројекта. Координатор програма Боран Иваноски из секретаријата НАЛАС у Скопљу (регионална организација која покрива 13 Савеза у региону југоисточне Европе), рекао је да је циљ мреже да подрже Савезе и изграде њихове капацитете.

- Оснивањем Одбора за социјалну политику СОГРС, Савез ће ојачати у смјеру комуникације локалне самоуправе преко Савеза до централне власти у циљу побољшања нивоа социјалне политике на локалном нивоу”, рекао је Иваноски.