Хрватска полиција забранила пољопривредницима блокаду путева :: Semberija INFO ::

 

Хрватска полиција забранила пољопривредницима блокаду путева


Принтскрин
Извор: Политика

Хрватска полиција је забранила и спречила блокаду путева током протеста пољопривредника.

Данас се у Хрватској одржавају протести пољопривредника због незадовољства начином на који је влада у тој земљи реаговала током епидемије свињске куге. Незадовољни пољопривредници решили су да блокирају путеве и граничне прелазе, али је полиција издала забрану и најавила спречавање оваквог вида протеста.

Након најаве полиције, пољопривредници су донели одлуку да не блокирају путеве и најавили да ће колона трактора у знак протеста стајати поред пута.

Ови догађаји подсетили су на оне који су се догодили у Србији када је део пољопривредника блокирао путеве ометајући саобраћај и функционисање сународника кршећи им основно право на слободу кретања. За разлику од Хрватске, пољопривредници у Србији добили су логистичку подршку медија који раде за одређену политичку агенду и представника политичких партија у својој незаконитој намери.  Део политичара је читав случај покушао да исполитизује како би надоместили очигледан недостатак подршке, а поједини су чак покушали и да се лажно представе као пољопривредници.