УИО БиХ заплијенила робу вриједну милион КМ :: Semberija INFO ::

 

УИО БиХ заплијенила робу вриједну милион КМ


Припадници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ су на подручју регионалног центра Тузла у двије одвојене акције одузели већу количину текстилних производа и мобилних телефона чија се укупна тржишна вриједност процјењује на милион КМ.

Како је саопштено из УИО БиХ, на основу ранијих оперативно-тактичких сазнања у акцији "Пантер", припадници УИО из регионалног центра Тузла извршили су детаљан преглед и претрес теретног возила, а све у складу са инструкцијама и упутствима Тужилаштва БиХ и наредбе Суда БиХ.

"Поред редовне пошиљке, гдје је за увозно царињење била пријављена разна роба, пронађена је скривена и кријумчарена роба, а радило се о већој количини текстилних производа намијењених за тржиште Западне Европе", навели су из УИО БиХ.

Против осумњиченог ће бити поднесен Извјештај Тужилаштву Босне и Херцеговине.

"У другој оперативној акцији, а на основу расположивих информација о нерегуларностима у пословању једног правног лица из Тешња, извршена је детаљна провјера промета и поријекла роба. Том приликом је пронађена већа количина робе страног поријекла за коју није постојала законом прописана документација (мобилни телефони иПхоне 14, иПхоне 13, иПхоне 12)", навели су из УИО БиХ.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа. Сви позиви су, како додају, бесплатни и потпуно анонимни.
 
(Независне)