Детаљи пожара у Челинцу: Ватра прогутала најмање 700.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

Детаљи пожара у Челинцу: Ватра прогутала најмање 700.000 КМ


Пожар који је током викенда прогутао челиначку фирму "Храст промет" према првим процјенама починио је власнику штету од око 700-800 хиљада марака.

Према ријечима власника Славољуба Дубравца у пожару је изгорјела хала, комплетан погон за производњу пелета, као и камион  који се налазио уз објекат.

Према његовим ријечима, ватрогасци су се са ватром борили  скоро седам сати.

Како је навео, на лицу мјеста била су три ватрогасна возила, а осим челиначких ватрогасаца стигло је и возило из Бањалуке.

"Све се десило негдје око 2.30 иза поноћи. Нажалост, пожар је уочен прекасно и до доласка ватрогасаца ватра је већ захватила комплетан објекат. Још не знамо шта је узрок", рекао је Дубравац.

Према његовим ријечима, остао је други објекат у којем се налази дио пилане и производни погон елемената за паркете, док је пелетара уништена.

Како је истакао, све то се десило пред зиму, у најтежем периоду по фирму.

Дубравац се нада да ће за почетак барем покушати прекрити објекат, али је неизвјесно како ће даље.
Полицијској управи Бањалука у суботу око 02.55 часова, пријављено је, да је у мјесту Грабовац, општина Челинц, дошло до пожара на објекту фирме власништво Д.Д. из Челинца.

"Припадници Ватрогасне јединице Челинац, истог дана око 10.10 часова су локализовали пожар. Полицијски службеници су на лицу мјеста извршили увиђај, а том приликом су утврдили да су објекат наведене фирме са машинама за прераду дрвета и теретно моторно возило марке МАН, које је било паркирано уз објекат, у потпуности изгорјели", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Слиједи даљи рад на утврђивању узрока настанка пожара, а материјална штета биће накнадно утврђена.
О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

(Независне)