Дилер тинејџер осуђен јер је продавао дрогу путем "Инстаграма" и "Месинџера" :: Semberija INFO ::

 

Дилер тинејџер осуђен јер је продавао дрогу путем "Инстаграма" и "Месинџера"


Foto: Glas Srpske
Ернад Црновић (18) из Градишке осуђен је на три године затвора јер је путем "Инстаграма" и "Месинџера" продавао марихуану. У овом предмету, због неовлашћене производње и промета опојних дрога, против Црновића је оптужницу подигло Окружно јавно тужилаштво Бањалука 14. септембра, а исту је, четири дана послије, потврдио Окружни суд у овом граду.

- Е. Ц. проглашен је кривим због неовлашћене производње и промета опојних дрога, па га је суд, на основу наведеног осудио на казну затвора у трајању од три године – наведено је у пресуди.

Како је даље појашњено навођење иницијала, суд је Црновићу изрекао и мјеру безбједности одузимањем предмета пронађених код њега.

- ПВЦ врећица у којој се налази 5,3 грама биљне материје у којој је утврђено присуство психотропне супстанце тетрахидроканабинол (ТХЦ) који је састојак биљке конопље канабис сатива, се након правоснажности пресуде има уништити – појашњено је у овом акту.

У оптужници је раније наведено да се  Црновић од 7.  до 10. априла ове године у Градишци бавио неовлашћеним набављањем ради продаје, нуђењем на продају, продајом и држањем ради продаје марихуане, на начин да је 7. априла, путем апликације "Месинџер" контактирао Н. Ч. којем је нудио на продају марихуану за 200 КМ.

- Он је истог дана путем друштвене мреже "Инстаграм" ступио у контакт са малољетним А. П, којем је такође понудио на продају опојну дрогу марихуану, а том приликом су се договорили да се нађу на бензинској пумпи – наведено је у оптужници.

На основу даљих података из оптужнице, када је малољетни А. П. дошао на договорено мјесто, Црновић је истом продао марихуану за 40КМ.

Након три дана, тачније 10. априла, у близини своје куће у мјесту Чикуле, Црновић је, ради продаје држао 6,98 грама марихуана, иако је био свјестан да је набављање, држање ради продаје, нуђење на продају и продаја опојне дроге забрањено.

(Глас Српске)